Hoppa till sidans innehåll

Årets skolturnering är avgjord!

27 MAR 2013 18:03
Storsjöskolan vann final efter en jämn match mot Prolympia.
  • Uppdaterad: 27 MAR 2013 22:07

Lagen samlades i ÖP-hallen tidigt på fredagsmorgonen och snart rullade turneringen igång och matcherna avlöste varandra. Samtliga lag spelade fyra matcher i grundspelet och det stod snart klart att laget från Prolympia var kandidater för finalspel trots endast en träning tillsammans.

Storsjöskolan som vunnit skolturneringen flest gånger genom tiderna gjorde ingen besviken i årets turnering. Bra spel i grundomgången där Torvallaskolan var det enda lag som lyckades besegra dem i en poängfattig match där Torvallaskolans försvar gjorde matchens enda poäng.

Kastalskolan spelade också starkt försvarsspel men lyckades tyvärr inte fullt lika bra i sitt anfallsspel vilket i årets turnering inte räckte ända fram till finalomgång.

Myrvikenskolan som för första gången deltog med ett lag i skolturneringen bjöd på hårt motstånd och spelade jämnt i majoriteten av sina matcher. De missade dock semifinalen med knapp marginal. Vi ser fram emot att se vad Myrvikens lag kan leverera i nästa års turnering.

Östbergsskolan tog sig till semifinal genom stabilt spel i grundomgången. Ett starkt försvarsspel höll motståndarnas poäng till minimum i varje match. I semifinalen mötte de Torvallaskolan som var turneringens jämnaste lag med två vinster, två förluster, arton gjorda poäng och arton insläppta. Semifinalen vanns av Östbergsskolan med minsta möjliga marginal.

Ansvarig för Jamtland Republicans ungdomssektion Henrik Moralo sammanfattar årets skolturnering: ”Allt har fungerat. Ungdomarna har fått spela många matcher, det har varit ett högt tempo och vi har märkt att de gillade sporten och upplägget.”

Jamtland Republicans vill tacka alla ungdomar som deltog och gjorde turneringen så lyckad. Tack också till de lagansvariga seniorspelare som coachade sina skollag på ett mycket föredömligt sätt. Ett stort tack går även till Skol-IF för ett mycket gott samarbete.

 

Sluttabell:

Lag V O F GP IP
Prolympia 4 0 0 54 2
Storsjö 3 0 1 20 8
Torvalla 2 0 2 18 18
Östberg
1 1 2 6 30
Myrviken 1 0 3 12 28
Kastal 0 1 3 6 30

 

Match om tredje plats:

Torvalla - Östberg 6-8

Final:

Prolympia - Storsjö 6-8

Skribent: Fredrik Åström

Postadress:
AMF Jamtland Republicans - Amerikansk Fotboll
C/o Norbäck, Genvägen 14
83142 Östersund

Kontakt:
Tel: +46703942799
E-post: This is a mailto link

Se all info