Hoppa till sidans innehåll

Matchrapport Jamtland-Dalecarlia

04 JUN 2013 12:19
Sammanfattning och statistik.
  • Uppdaterad: 27 MAR 2014 20:19

Matchrapport Jamtland - Dalecarlia 

Inramningen kunde inte ha varit bättre för Jamtlands hemmapremiär på Lövsta IP: solen sken och läktarna var välfyllda med en härlig blandning av gamla trotjänare och nyfikna människor som tittat in på sportfältet för att besöka Lövstadagen och nu fick sin första kontakt med vår underbara sport.

Närvarande var också dagens motståndare Dalecarlia Rebels som kom till spel med en imponerande truppstorlek och var faktiskt ett par spelare fler än hemmalaget. Gästerna tog även dagens första vinst då man man slantsinglingen och valde att ta emot bollen. Man returnerade bollen väl och tog sig hela vägen upp till den egna 40-yards linjen. När sedan Jamtlands defense klev in på banan skulle det visa sig bli en tuff uppgift för gästernas anfall under dagen. Ett laddat försvar stoppade upp gästernas första springspel i samma stund som runningbacken fick bollen genom Anton Molin och Linus Eriksson. Man satte sedan en passning för ett kortare avancemang innan det skulle bege sig åt fel håll igen och efter 3 spel fick man lämna över bollen till Jamtland.

Anfallet ville inte göra ett sämre intryck på hemmapubliken och redan på första spelet kunde Mikael Andersson bryta sig loss för 55 yards och ta sig ned till Dalecarlias 5-yards linje. Två spel senare var matchens första Touchdown ett faktum genom samme Mikael Andersson. Dalecarlias andra spelserie fick inte heller något fäste och efter två spel utan att man tagit sig någonstans kunde Kristjan Domander bryta en passning och returnera den djupt ner mot motståndarnas målområde. 

Anfallet förvaltade läget på bästa sätt och Mikael Andersson kunde strax därefter springa in dagens andra touchdown. Försvaret fortsatte sin dominans och anfallet fick bollen åter efter en ny tre och ut av gästerna.  Anfallet fortsatte att effektivt flytta boll både genom luften och via marken och tog sig hela vägen ner till gästernas 7:e yard linje innan dagens första och enda turnover var ett faktum efter en fumblad boll som Dalecarlia kunde snappa upp.

Gästerna var nu inne i en bra period och lyckades rubba det annars så välspelande jämtländska försvaret och kunde framförallt genom ett par vackra passingar flytta upp bollen nära mittlinjen innan försvaret satte ett resolut stopp. Dalecarlia försökte då lura försvaret med en fake punt men lyckades inte utan istället tacklades bollhållaren ned av Jens Molin och anfallet fick ta över bollen. Mikael Andersson kunde strax efter åter bryta loss för ytterligare ett vackert springspel för hela 44 yards och dagens tredje touchdown efter mycket fin blockering av den för dagen helt fantastiska offensiva linjen. Ställningen var då 20-0 till hemmalaget, en ställning som stod sig halvleken ut.

Jamtland fick sedan starta med bollen i andra halvlek men det tog relativt snabbt stopp mot ett nytänt Dalecarlia försvar. Det tog dock inte lång tid innan Jamtland fick ordning och reda på sitt springspel och innan tredje kvarten var över kunde både Martin Jonsson och Kristjan Domander springa in varsin touchdown. Försvaret fortsatte att spela briljant och bjöd på en härlig interception av rutinerade Joakim Lundgren som lurade stora delar av Dalecarlia, publiken och egna sidlinjen genom att returnera bollen mot egna sidlinjen och pitcha den till en mötande Mikael Andersson som returnerade den vidare.

Försvaret kunde sedan lägga till två egna poäng i fjärde kvarten efter att Sven-Åke Olsson med hjälp av Mikael Andersson och Pär Fredriksson tacklat Rebels runningback i eget målområde för en safety. Roligt var även att seniordebutanten Alexander Olsson fick sin leverera sin första touchdownpassning till formstarke Patrik Nyman som bar med sig både boll och ett par Rebels försvarare in i målområdet. Innan dagen var slut skulle Jamtland hinna med två touchdowns till via ett långt springspel av Kristjan Domander som fick eskort av linjen hela vägen till endzone och en kort passning till Jakob Vikander som på något sätt tog sig loss från intensiv uppvaktning av Rebels och kunde springa 43 yards för dagens andra touchdown passning.

Dalecarlia kan dock lämna Lövsta ip med huvudena högt då man kämpade stenhårt för varandra  och höll humöret uppe även om siffrorna rann ifrån dem. Det faktum att många av gästernas spelare saknade matchrutin lyste igenom i detta möte men det kommer bli intressant och följa deras utvecklingskurva. Jag är helt säker på att det kommer bli en hårdare match i returen den 24:e augusti då man fått ett par till matcher under bältet.

Det finns en hel del positiva saker för Jamtland att ta med sig från den här matchen, den offensiva linjen gjorde ett fantastisk jobb och hjälpte till att få igång vårt springspel igen, försvaret stod för ytterligare en dominant insats och höll Dalecarlia under två yards per försök. De fina insatserna av runningbacksen Mikael Andersson, Kristjan Domander och Martin Jonsson och sist men inte minst viktigt en riktigt imponerande och fin debut som Quarterback av Alexander Olsson.

 

 

Statistik:

TEAM STATS

 

JAM

DAL

Plays

 47 41 

Yards

 432 46 
Avg  9.2 1.1 
Rushes 26 25
Rush Yds 266 -10
Rush Avg 10.2 -0.4
Comp/Att  10/17 6/16
Comp %  58.8 37.5 
Pass Yds  166 56 
Pass Avg  9.8 3.5 
Turnovers  1

 

INDIVIDUAL STATS:

Passing (Comp-Att-Yds-TD-INT)

Alexander Olsson 10-17 166 yds 2 TD 0 INT

 

Rushing (Antal-Yds)

Mikael Andersson 9-129

Martin Jonsson 12-70

Kristjan Domander 4-67

Alecander Olsson 1-0

 

Recieving (Antal-Yds)

Patrik Nyman 4-51 (1 TD)

Jakob Vikander 2-68 (1 TD)

Kristjan Domander 2-24

Simon Hagen 2-23

 

Defense (Tacklingar-Ass-Sacks)

Stefan Svedberg 6-0-0

Bengt Sombun 4-1-1

Anton Molin 4-1-0

Joakim Lundgren 4-0-0

Sven-Åke Olsson 3-0-0

Jakob Vikander 3-0-0

Jens Molin 3-0-0

Martin Jonsson 2-0-0

Robin Lindgren 2-0-0

Mikael Andersson 1-1-0

Patrik Nyman 1-1-0

Patrik Speijer 0-1-0

Linus Eriksson 0-1-0

Pär Fredriksson 0-1-0

Skribent: Fredrik Åström

Postadress:
AMF Jamtland Republicans - Amerikansk Fotboll
C/o Norbäck, Genvägen 14
83142 Östersund

Kontakt:
Tel: +46703942799
E-post: This is a mailto link

Se all info