Hoppa till sidans innehåll

Preview Jamtland-Dalecarlia

29 MAJ 2013 23:02
Inför hemmapremiären!
  • Skapad: 29 MAJ 2013 23:02

Lördagen den 1/6 gör Jamtland Republicans hemmapremiär på Lövsta IPs gräsplan kl 13:00 då man tar emot Dalecarlia Rebels från Borlänge. Detta blir det första mötet någonsin då Rebels är ett mycket välkommet nytillskott i seriespel detta år.

Dalecarlia gjorde seriedebut den 11:e maj mot Gefle där man föll med siffrorna 80-14, då laget varit spelledigt sedan dess räknar jag med att möta ett revanschsuget, mer ihoptränat lag som kommer begå mindre misstag än de gjorde i debuten.

Jamtland Republicans har hunnit med två matcher i årets serie, en vinst mot Westerbotten då laget spelade mycket bra och förvaltade sina chanser och nu senast den 18:e maj då Gefle var ett nummer för stora för dagen och vann med 20-6. Gefle var mycket effektiva med sitt springspel, framförallt på kanterna. Gefles försvar exponerade även en del brister i vårt anfall genom att flytta upp mycket spelare i försvarsboxen och blitzade mycket aggressivt därifrån, vilket medförde enorma problem för vårt springspel som hölls till mycket låga 45 yards. Passningspelet fungerade något bättre men tiden i passningsfickan blev ofta knapp och till slut nådde Gefle fram till veteranen Jörgen Wedmark som tvingades utgå revbensskadad.

De två veckor som gått sedan Geflematchen har vi jobbat på att delvis bredda anfallsutbudet för att bättre kunna bemöta fler typer av försvar samtidigt som vi slimmat ned de delar som gått mindre bra i de två första matcherna.

Försvarsmässigt ser detta ut att kunna bli en rolig utmaning då Dalecarlia till skillnad mot både Gefle och Westerbotten enligt ryktena föredrar att flytta bollen genom luften.  Detta gör att man kommer utmana ett mycket starkt jämtländskt secondary som endast släppt fram fem passningar totalt i år. Den defensiva linjen har dessutom varit duktiga på att sätta tryck på motståndarlagens quarterbacks under året. Får inte gästerna igång något anfall på marken utan låter Jamtland koncentrera sig på att spela passförsvar tror jag på ytterligare en bra dag på jobbet för försvaret. Svaren på dessa funderingar får vi på lördag.

 

Läget i laget 

Till hemmapremiären saknas ett par namn i form av Qarterbacken Jörgen Wedmark som är revbensskadad och behöver ett par veckor till att läka. Saknas gör även linebackern Marcus Östlund av personliga skäl. På den positiva sidan så gör spelande tränaren Lars-Olov (Lollo) Olsson årsdebut tillsammans med energiknippet Bengt Sombun. Noterbart i truppen är att Alexander Olsson ersätter Wedmark och gör sin första start som Quarterback på seniornivå. 

 

Startuppställning Offense

Quarterback: Alexander Olsson

Runningback: Mikael Andersson

Runningback: Kristjan Domander

Reciever: Simon Hagen

Reciever: Örjan Glas-Wallin

Tight end: Patrik Nyman

Tackle:Pontus Persson

Tackle: Robin Lindgren

Guard: Björn Nilsson

Guard: Joakim Lundgren

Center: Pär Fredriksson

 

Startuppställning Defense

Rush End: Jens Molin

Defense Tackle: Linus Eriksson

Nose Tackle: Anton Molin

Defensive End: Sven-Åke Olsson

Linebacker: Martin Jonsson

Linebacker: Kristjan Domander

Linebacker: Bengt Sombun

Strong Safety: Jakob Vikander

Free Safety: Mikael Andersson

Cornerback: Stefan Svedberg

Cornerback: Patrik Speijer

Skribent: Fredrik Åström

Postadress:
AMF Jamtland Republicans - Amerikansk Fotboll
C/o Norbäck, Genvägen 14
83142 Östersund

Kontakt:
Tel: +46703942799
E-post: This is a mailto link

Se all info